Kedves Felvételiző!

Örömünkre szolgál, hogy érdeklődsz a FAKT Szakkollégium iránt, és jelentkezni szeretnél szervezetünkbe. A legközelebbi felvételi folyamat első részére 2019. február végén kerül majd sor!

Addig is tudj meg rólunk többet: www.fakt.org.hu
Vagy látogass el facebook oldalunkra,
és ne felejts el bekövetni minket Instagrammon sem!

 

A leggyakoribb kérdések:

Jelentkezhetek?

- Várjuk minden olyan, a Budapesti Corvinus Egyetemen első- vagy másodéves, K vagy G karos tanuló jelentkezését, aki szeretne szakmailag fejlődni és kihozni egyetemi éveiből a maximumot.

Hogy néz ki a felvételi folyamat?

- A felvételi két részből áll, egy írásbeli és egy szóbeli fordulóból. A felvételi folyamat első részében egy írásbeli feladatsort kell kitöltened és beküldened március 4-e éjfélig a faktgolyak@gmail.com címre. Az írásbeli felvételit beküldők automatikusan meghívást kapnak a felvételi szóbeli részére. A kb. 20 perces szóbeli beszélgetés során szeretnénk jobban megismerni téged személyesen is. A feltett kérdéseinkre jellemzően nincs helyes vagy helytelen válasz, sokkal inkább rád és gondolkodásmódodra vagyunk kíváncsiak.

Elveszítem a régi barátaim, ha felvesztek?

– Egyáltalán nem! Büszkék vagyunk a sokszínű és motiváló közösségünkre, így a középiskolás és egyetemi barátok mellé jönnek a FAKT-osok. Természetesen, mint minden közösségre, itt is igaz: minél aktívabban veszel részt a közös munkában, annál több tapasztalatra és ismeretre tehetsz szert.

Be kell költöznöm a kollégiumba, ha felvesztek?

- Nem feltétlenül. Viszont ha szeretnél, a Kinizsi kollégiumba beköltözhetsz, ahol már több tagunk lakik.

Első éves vagyok, és most még kicsit megterhelő az egyetem. Biztosan jelentkezzek?

- Mindenképpen jelentkezz, hiszen már a felvételi folyamatból is rengeteget tanulhatsz. Emellett, a FAKT-ban minden fontos tárgyból van demonstrátorunk, így rendszeresen készülünk közösen a vizsgákra, szervezünk belső konzultációkat, amelyek segítenek az egyetemi vizsgák teljesítésében is. Továbbá, ha esetleg idén nem sikerül a felvételi, másodévesként újra lesz lehetőséged jelentkezni.

Mi vár rám a sikeres felvételi után?

- Egy nyitott, befogadó közösség, Tavaszi Tábor, kiscsoportos Elsős kurzus, új barátok, melegszendvicsezés, sport, konzultációk demonstrátorainktól minden fontos tárgyból és még sok más!

A Corvinusos Szakkollégiumok közül egy évben egy szervezetbe való jelentkezés a megengedett, ezért a jelentkezők listáját a Szakkollégiumok megosztják egymás között.

 

Ha bármi egyéb kérdés felmerül, keressetek minket Facebookon, e-mailben vagy akár személyesen is!

Facebook: www.facebook.com/faktofficial

E-mail: faktgolyak@gmail.com

Iroda: E épület, diákszervezeti folyosó 10.